divendres, 24 d’agost del 2012

Tsukiji (II) + Akihabara (3?) + matsuri

Ja havíem anat a Tsukiji el altre dia però avui volien tornar a anar ja que hi havia una botiga de ceràmica molt barata i no-xino. A més eren maques. I com en principi ja hem acabat el pla dels llocs que volem visitar, ens ho hem pres amb calma i hem anat caminant. Esta a uns 70 minuts de Shinagawa caminant, no esta aprop, però així hem visitat la ciutat una mica. Tokyo sempre té sorpreses. De fet, per arribar a Tsukiji hem hagut de rodejar la torre de Tokyo.

Desprès hem agafat el metro cap a Akihabara. Si, ja hem anat uns cops, però anirem més cops. No només és el barri perfecte per mi sinó que és enorme i hi ha un munt de petites botiges per tot arreu. De fet amb els dos dies que hem anat no hem pogut veure encara tot el barri. I avui no ha estat una excepció, ens han faltat encara algunes cosetes. El "problema" ha estat que hem trobat un matsuri (festa tipica japonesa, molt especifica de barri) i hem hagut de parar un bon rato. De fet ha estat moltíssima sort trobar-ne un sense saber les dates (es feia ahir i avui) i més trobar-lo a Akihabara. A més era un matsuri molt complet.

Els matsuris o festes japoneses solen tenir varies parades de menjar típic japonès i varies de jocs per nens. En aquest cas venien kakigori, yakisoba, yakitori, takoyaki i una especie de carn d'olla japonesa. Airi ha agafat un pack de 8 takoyakis i jo he provat la carn d'olla i he agafat un yakitori. Llavors ens hem assentat en unes taules per menjar i ens ha vingut un home i ens ha regalat a cadascun un yakitori extra. Super amable, suposo que ens ha vist estrangers i li ha fet gracia.

Després hem anat a donar un volt i a tornar estaven fent un concert de taiko. El taiko és un instrument típic japonès, bàsicament un tambor, que és molt típic en aquest tipus de esdeveniments. De fet es gairebé un art saber-lo tocar bé i fer concerts de aquest estils has de ser un autentic mestre.



Seguit de un descans han han començat a ballar. El bon-Odori és el tipic ball en aquestes ocasions. Al voltant del escenari elevant que es munta al centre del recinte, la gent balla marcant una coreografia i cent un cercle. A sobre el escenari, els mestres del bon-odori fan el mateix ball. Tot això a ritme de taiko, evidentment.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada